Užkandžiai yra neatsiejama lietuvių virtuvės dalis, o šalti mėsos gaminiai – vienas svarbiausių tokio tipo patiekalų komponentų. Išsirinkti tinkamą mėsą užkandžiams gali būti sudėtinga užduotis – ypač žmonėms, kurie tik pradeda savo nuotykius gaminant maistą. Šiame straipsnyje mes pasistengsime jums padėti išsirinkti geriausius šaltus užkandžius, kurie pradžiugins jūsų svečius ir patenkins jų skonio receptorius.
Kokią mėsą rinktis užkandžiams?
Visų pirma, rinkitės tokius mėsos gaminius, kurie skiriasi skoniu ir tekstūra. Gera idėja yra derinti kelių rūšių šaltus mėsos gaminius, tokius kaip kumpis, dešra, saliamis ar šoninė. Dėl to jūsų svečiai turės daugiau pasirinkimo ir jiems bus lengviau priderinti šaltų mėsos skonį prie kitų užkandžių ingredientų.
Atkreipkite dėmesį į mėsos kokybę
Neverta taupyti paruoštiems mėsos gaminiams, nes jie daugiausia lemia viso užkandžio skonį. Rinkitės šaltus mėsos gaminius iš patikimų gamintojų ir patikrinkite jų sudedamąsias dalis, kad išvengtumėte dirbtinių priedų. Kaina, taip pat gali būti susijusi su kokybe.
Rūpinkitės estetika
Atkreipkite dėmesį į mėsos spalvą ir formą bei į patiekimo būdą. Verta prisiminti, kad užkandžiai yra ne tik skanūs, bet ir estetiški. Todėl pasistenkite, kad jūsų patiekalai džiugintų ne tik skoniu, bet ir išvaizda.
Puikiai tiks mėsa su priedais
Šalti mėsos gaminiai su priedais – vis populiaresnė užkandžių žinovų tendencija. Mėsa su džiovintais pomidorais, žolelėmis, alyvuogėmis ar moliūgų sėklomis patiekalams suteikia nepakartojamo skonio ir aromato. Tokius gaminius verta rinktis norint nustebinti svečius ir užkandžiams suteikti naują skonio dimensiją.
Užkandžių asortimente turėtų būti šiek tiek ilgiau išsilaikančių produktų, kurie gali išlikti švieži kelias valandas. Šiuo atžvilgiu puikiai tinka džiovinta ir ilgai brandinta mėsa, pvz., saliamis, kumpis, vytintos dešrelės. Taip pat galite patiekti stipriai prieskoniais apkepintos mėsos gabaliukus.
Nudžiuginkite svečius neįprasta kompozicija!
Taip pat negalime pamiršti ir vizualinių užkandžių verčių. Patrauklus išdėstymas ir spalvos efektyviai padidins jūsų svečių apetitą ir leis jiems daugiau valgyti. Iš kumpio griežinėlių suformuokite suktinukus, o dešreles supjaustykite įstrižais gabalėliais. Norėdami papuošti paruoštą kompoziciją, naudokite rukolą, salotas, daigus ar riešutus. Nebijokite gėlių dekoracijų, ne tik valgomų. Pasirinkite neįprastos formos lentą ir atminkite, kad ji ne visada turi būti medinė!