Kai ryte neturime daug laiko, visada renkamės nesudėtingai pagaminamus pusryčius. Vienas lengviausiai pagaminamas maistas yra iš kiaušinių. Juos galima tiek virti, tiek kepti. Jeigu nemėgstate virtų kiaušinių, tuomet puiki alternatyva gali būti omletas. Jis pagaminamas labai paprastai ir jam nereikia daug ingredientų.
Omletas kitaip
Jeigu įprasto omleto gaminti nenorite, galite pagaminti šiek tiek kitokį. Jam praktiškai reikia tokių pačių ingredientų, tik kepimo principas bus šiek tiek kitoks. Omletą galima iškepti taip, kad išeitų individualios porcijos. Tad juos galima keptis keksiukų formelėse. Jeigu maži vaikai nemėgsta paprastai kepto omleto, tai yra puikus būdas, atrodantis žymiai patraukliau ir didžioji dalis vaikų tikrai tokį maistą valgys. Taip pat į tokios rūšies omletą galima įdėti įvairių daržovių, todėl toks maistas bus dar sveikesnis. Be to, verta paminėti ir tai, kad omletą kepant tokiu būdu nereikės naudoti tiek daug riebalų, lyginant su tuo, kiek jų yra naudojama kepant keptuvėje.
Omletas gali būti patiekiamas labai įvairiai
Kad gaminamas omletas būtų skirtingas, jį galima patiekti su įvairiais priedais. Jeigu esate vegetarai ir nemėgstate žuvies, tuomet šiam patiekalui labai tiks špinatai, nedideli pomidorai, paprikos, jeigu neturite šviežių daržovių, tuomet į jį galite įdėti saulėje džiovintų pomidorų. Jeigu esate iš tų, kuris neatsisako jokių maisto produktų, tada drąsiai į omletą galite įmaišyti rūkyto kumpio, įdėti jau pakepto faršo, taip pat į tokį patiekalą puikiai tinka tunas. Kuomet omletas jau yra paruoštas ant jo viršaus galima užbarstyti šviežiai papjaustytų svogūnų laiškų.
Ar pasirinkti kiaušiniai turi tam tikros įtakos omletui?
Norint valgyti patį kokybiškiausią maistą reikia rinktis pačius geriausius produktus. Tad ir kepant omletą, geriausia būtų, jeigu kiaušiniai būtų naminiai. Kitiems gali atrodyti, kad tikrai nėra didelio skirtumo, kokie kiaušiniai bus pasirinkti, tačiau jeigu visada omletas valgomas iš naminių kiaušinių, tuomet kai bus pasirinkti pirktiniai – skirtumas bus akivaizdus. Iškepti naminiai kiaušiniai turės visai kitokį kvapą ir spalva jo bus ryškiai geltona. Jeigu neturite galimybės gauti šviežių naminių kiaušinių, tuomet juos reikėtų rinktis iš parduotuvės ir jie turėtų būti laisvai laikomų vištų. Nors jie yra šiek tiek brangesni, tačiau tokius kiaušinius verta rinktis kur kas labiau, nei kad pačios žemiausios kokybės ir valgyti tikrai ne tokį skanų omletą.